Pretraži ovaj blog

Popularni postovi

Uzdah koji boli


Bol.Ne treba se prepustiti doktorima koji te ne shvataju i ne vjeruju ti jer misle da umišljaš...Obavezno treba tražiti uzrok tog bola.
Sigurno je to neki upalni proces koji se polako al sigurno širi.Bol na uzdah je nešto neobjašnjivo onome ko to nije osjetio.
Čak i doktori neki kad im se tako objasni bol smješkaju se i valjda kontaju kako lupetam ili umišljam.
Ma to vam je bol koju osjećate u svakom momentu ,kad svaki vaš dublji uzdah vas vrijeđa.Kad dođete u tu situaciju to vam je alarm za  poduzimanje energičnih mjera.Slušajte svoje tijelo kad se sve utiša.Oslušnite šta hoće da vam kaže.

Nemojte vi da mislite i da vas sugestija vodi.Lezite i odmorite u mraku do pola sata.Poslije opuštanja oslušnite gdje je  bol.Bez imalo naprezanja i micanja blagim pritiskom ispipajte svoj stomak uzduž i poprijeko da osjetite ima li tu nekog bola.

Poslije malog odmora to isto uradite i sa grudima.Između svakog tog ispitivanja neka prođe bar pet minuta odmora u tišini.Samo u takvim uslovima možete biti svjesni svakog svog djelića tijela i svake njegove mane.Često puta ono što mislite da vas boli je samo pokazatelj nečeg sasvim drugog uzroka.

Bol je naš prijatelj i alarm koji mi osjetimo božijom voljom da bi nešto poduzeli i riješili problem.Zato ako vam se doktori nasmiju i ne daju vam neki lijek ili dobar savjet sami sebe preispitajte i tragajte za onom srži koja  je problem i uzrok  vaše bolesti.

tags:bol,doktor,uzdah,

Nema komentara:

Objavi komentar

Sljedbenici-besplatna pretplata

Moj popis blogova